*

sinenmaa

Asuntopulaan lopullinen ratkaisu kapseliasunnoista

Tänään tapetilla on ollut Helsingin asuntopula, jonka verukkeella Helsinki maksaa sikamaista vuokraa -ilman kilpailutusta- mielestäni jollekin hämärästi toimivalle firmalle, jonka taustalta voisi löytyä korruptiota monta kuormallista.

http://www.hs.fi/kaupunki/1300+euroa+12+neli%C3%B6st%C3%A4++Helsinki+mak...

http://pogens.puheenvuoro.uusisuomi.fi/135802-helsingissa-asuminen-ei-ol...

 

Ehdotan lopullista ratkaisua asuntopulaan, joka on kaiken lisäksi erittäin ekologinen, inhimillinen ja halpa ja säästää kaupunkitilaa ja sitouttaa ihmisen yhteiskunnan palvelemiseen. Nimittäin soluasunnot, tai niin kutsutut kapseliasunnot, jos solu käsitteenä tuntuu liian mikroskooppiselta sanalta.

Kapseliasunnot ratkaisevat Kiinan asuntopulan:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010041611487163_ul.shtml

Ehdottomasti olen sitä mieltä, että tuollaisia pitää saada myös Suomeen ja erototen Helsinkiin, koska kun niihin asutetaan tänne töitä hakevat, niin eiköhän niihin majoittuvat hemmot mielellään lähde päivisin töitä etsimään ja palaavat omaan, sopivan pieneen ja turvalliseen kapseliinsa vain levätäkseen seuraavia seikkailuja varten.

Nyt Helsingin kaupunki maksaa ulkomaalaisen majoittamisesta tolkuttomasti jopa tuhansia euroja kuukaudessa, joten tuollaisiin kapseleihin saataisiin 100 ihmistä yhden vuokralaisen hinnalla.

Täältä löytyy mallikuva, niin Helsinki ei tarvitse edes arkkitehtiä niiden piirtämiseen:

http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1288442518808.html

 

On huomion arvoista, että Kiinassa ja Japanissa tuollaisiin kapseleihin majoitetaan jopa turisteja. Koska siis kapseliasunto kelpaa turisteillekin, niin totta kai sen on pakko kelvata myös opiskelijoille, asunnottomille ja töitä hakeville!

 

Kyseessä on myös ekologia; Kapseliasunnossa asuva voisi kehua pienellä hiilijalanjäljellään

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Taisto Merilä

Täkäläinen asunto- ja rakennuspolitiikka on todellakin perin jäykkää ja mielikuvituksetonta. Näillä leveysasteilla olisi suotavaa olla katto pään päällä – olipa sitten kapseli tai vaikka työmaaparakkien tapainen ratkaisu.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Joa kapseliasunto olisikin väliaikainen ratkaisu ja auttaisi vaikkapa satoja ihmisiä ellei tuhansia(?), niin asunnottomuudessa väliaikaiset ratkaisut ovat yhtä arvostettavia kuin pysyvätkin. Asunnottomuus ilman muuuta pitää saada kustannustehokkaasti kitkettyä Suomesta rapakasti. (Tosin osa siitä on monihaasteellista päihdeasunnottomuutta, mutta ei kaikki.)
Edullinen kapseliasuminen parantaisi myös työvoiman ja aikuisopiskelijoiden liikkuvuusmahdollisuuksia, esim. muutaman viikon pätkätöitä.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset